Menu Sluiten

Bijlmer (en Zuidoost)

In Zuidoost zijn er veel plannen om te bouwen: bijvoorbeeld Amstel III, ArenAPoort, het Nelson Mandelapark en Nieuw Develstein om maar een paar projecten te noemen. U kunt naar https://www.amsterdam.nl/projecten/bouw-verkeersprojecten-zuidoost/ voor een overzicht van alle projecten in Zuidoost.

De precieze aantallen zijn moeilijk te berekenen, want het ligt er aan waar je de grens trekt, maar er worden nu al minstens 1606 woningen gebouwd, er zijn concrete plannen voor nog 4896 meer en er worden ook nog plannen gemaakt voor veel meer. Op het ogenblik worden er vooral sociale huur woningen gebouwd, maar er komen in de toekomst ook ongeveer net zo veel middelhuur en dure huur/koop woningen.

Woningbouwplannen in Zuidoost, van: maps.amsterdam.nl
Woningbouwplannen in en om de Bijlmer.

Het gebied is nu best wel groen, maar wat zijn de gevolgen van de bouwplannen voor de hoeveelheid en de kwaliteit van groen in deze buurten? Om deze vraag te beantwoorden moeten wij wat meer weten over het groen zoals het nu is – hoe wordt het gebruikt, beleeft, gewaardeerd..? We hebben een enquête uitgezet waarin u aan kunt geven welk plekken u waardevolle vindt en welke u minder leuk vindt. Wij horen graag uw mening: DOE MEE