De tussenstand

Willen mensen wel of niet horeca in het Rembrandtpark? Op een warme zomerse dag was ik aanwezig op de Buurtcamping om wat mensen te ronselen voor een rondleiding van het park.  Een van de eerste opmerkingen die ik kreeg was ‘er is echt een klein koffietentje of zo nodig’. Waarop zijn buurman meteen antwoordde: ‘neeee, doe nou niet, laat het maar lekker natuur wezen!’ Toen ik een tussentijds data export kreeg van mijn collega’s in Wenen ging ik even kijken hoe dit dan precies zit.

Als je het grafiekje hieronder eerst bekijkt zie je dat meer mensen voor meer horeca zijn (50% voor, 39% tegen). Maar als je wat beter kijkt naar de sterkere meningen, zie je dat net zo veel mensen sterk tegen (‘helemaal niet nodig’ = 18%) als sterk voor (‘heel erg nodig’ = 18%) zijn. Hoe neem je dit dan mee in besluitvorming als Gemeente?

Hetzelfde geldt voor het reguleren van barbecues -> net zo veel mensen zijn tegen als voor. Wat moet de gemeente hier mee doen?

Voor meer inzicht moet ik eigenlijk de data wat verder gaan uitpluizen – als voorbeeld kunnen we even kijken naar andere resultaten die wel iets duidelijker lijken in het grafiekje. Bijvoorbeeld: de meeste mensen (49%) hoeven niet perse minder honden in het park. Maar… een aantal (20%) wil wel minder honden. Ik heb de persoonlijke gegevens nog niet gekregen (die worden apart bewaard voor de privacy), maar wanneer ik deze wel heb zou ik kunnen gaan kijken of deze 20% een bepaalde groep is.

Bijvoorbeeld, wat als deze 20% grotendeels een (cultureel) minderheid is? Misschien zouden ze dan het park wat vaker bezoeken als er minder honden in het park komen, of als er duidelijker hond-vrije gebieden zijn. In het kader van het park inclusief maken voor iedereen zijn dit soort vragen belangrijk.

Ook hierom is het belangrijk om meer respondenten te hebben. Meer mensen = beter inzicht! Roept u daarom iedereen op om mee te doen!

Please share:

3 reacties

 1. Er schijnt een uitspraak te zijn van de Rechtbank dat er na de Montessorischool niets meer mag bij gebouwd of veranderd in het Rembrandtpark.
  De uitspraak is al behoorlijk oud, geloof eind 70 begin 80-er jaren. Er wonen nog wel mensen in de omgeving die er vanaf weten.
  Het zijn bewoners van C. Leickertstraat en A. Waldorpstraat die naar de echter waren gestapt en n.a.v. die zaken is er een uitspraak over het bouwen in het park.
  Misschien kunt u hiernaar informeren/uitzoeken?
  Volgens mij is dat de reden waarom er al die jaren niets is bijgekomen in het park.

  • admin

   oktober 4, 2018 at 9:48 am

   Beste Syl,
   Sorry voor mijn late reactie.
   Dank voor de informatie. Ik zal inderdaad hier naar informeren en er over hebben met de Gemeente.
   Dat gezegd hebbende, mijn onderzoek gaat nu meer over of men iets er bij WIL in het park of niet, en niet zo zeer of het MAG.
   Groeten, bep

   • ER mogen wel openbare toiletten neergezet worden en de BBQ mag wat mij betreft verboden worden, mensen ruimen het amper op.

    Leuk koffietentje of waar je even kunt zitten met en zonder hond is wel goed voor de mensen in de buurt , brengt ze dichter bij elkaar, vooral de kant van surinameplein of bij het grote veld daar past makkelijk een koffietent met terras mits de gemeente de voorzieningen wil regelen zoals elektra en wc en het plaatsen van een mooi tentje die past bij de omgeving.
    Mensen met honden moeten gewoon overal in het park kunnen lopen, net als mensen met kinderen dat ook doen, geen onderscheid dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 Mijn Park

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial