Waarom is er weinig plek voor mijn eigen inbreng?

Het doel is om te bepalen hoe gebruikers van het park verschillende locaties ervaren en hoe tevreden ze zijn met bepaalde aspecten van de locatie. Dit onderzoek wil de reactie van mensen op hun omgeving meten in plaats van simpelweg hun mening vragen.

Maar waarom kan ik niet gewoon zeggen wat ik vindt?

Wij willen dit doen zodat alle gebruikers van het park een kans hebben om mee te doen. Via de app worden alle antwoorden verzameld en geanalyseerd om een indicatie te geven van de voorkeuren van de ‘menigte’, of de gemiddelde park bezoeker, op een bepaalde locatie. We kunnen dit vergelijken met andere aspecten van de locatie en bepalen wat het is op die locatie wat mensen een bepaalde gevoel geeft.

Als iedereen gewoon hun mening zou kunnen geven zouden we in theory 1000 verschillende meningen kunnen krijgen, wat het heel moeilijk zou maken om de mogelijkheden te kiezen die het beste zijn voor iedereen.

Waarom heet het crowdsourcing?

Crowdsourcing betekent dat informatie of data wat gebruikt wordt in wetenschappelijk onderzoek afkomstig is van de ‘crowd’ of menigte (net zoals geld in crowdfunding) . Dat gezegd hebbende is het wellicht meer accuraat om het ‘crowdsensing’ te noemen… Dit omdat de respondenten niet direct data verzamelen, maar antwoorden met hun gevoelens over bepaalde locaties – en zijn dus hun omgeving aan het ’sensen’ of voelen.

Hoe wordt het informatie gebruikt?

Stadsplanologen hebben een moeilijke opdracht. De stad moet meer mensen huisvesten terwijl ze allemaal genoeg en mooi groen hebben. Om deze groene ruimte te kunnen maken en onderhouden op een manier waarop het toegankelijk en mooi blijft voor iedereen moeten we meer weten over hoe mensen voelen in groene ruimtes. Bijvoorbeeld, waarom vind men een plek meer rustgevend, of onveilig, dan een ander?

Met gebruik van de app  om deze informatie te verzamelen kunnen we veel reacties ontvangen om te garanderen dat de resultaten representatief zijn van veel mensen en gemiddeld over verschillende tijden van de dag of soort weer.